Αναζήτηση όρων

απόλυτη προστασία και λύση     Greek Language | English Language

 
εταιρεία Απολυμάνσεων
 
*
*
*
*
*
*
Απολυμάνσεις
Όνομα χρήστη
Κωδικός
Απολυμάνσεις
www.bpca.org.uk     www.pestworld.org     facebook

Μαύρα σκουλήκιαΤα Millipedes ανήκουν στην κατηγορία Diploda και σε ακριβή μετάφραση Millipedes σημαίνει χίλια πόδια αν και δεν έχουν ποτέ τόσα. Έχουν δύο ζεύγη ποδιών σε κάθε τμήμα του σώματός τους που αποτελείται ανάλογα με το είδος από 25 έως 100 τμήματα. Παρά τα πολλά πόδια τα Millipedes κινούνται πολύ αργά και όταν αντιληφθούν κάποιον κίνδυνο κουλουριάζονται. Επειδή δεν ανέχονται την πάρα πολύ υψηλή υγρασία στο έδαφος βγαίνουν στην επιφάνεια και εμφανίζονται μετά από βροχή τις υγρές ημέρες την ?νοιξη και το Φθινόπωρο, ενώ κρύβονται στο έδαφος το Χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και το Καλοκαίρι με τις πολύ υψηλές.

Τα Millipedes είναι αποκρουστικά και αντιαισθητικά στην όψη αλλά δεν είναι επικίνδυνα διότι δε δαγκώνουν ούτε προκαλούν κάποια άλλη ζημιά. Τρέφονται με φυτική οργανική ουσία σε αποσύνθεση και προτιμούν ασβεστούχα εδάφη.

Τα Millipedes ζουν μερικές φορές μέχρι και επτά έτη. Ξεχειμωνιάζουν ως ενήλικα και γεννούν τα αυγά μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες στο χώμα. Τα θηλυκά γεννούν μεταξύ 20 έως 300 αυγών, τα οποία εκκολάπτονται σε μερικές εβδομάδες. Μερικά φθάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα το δεύτερο έτος, ενώ άλλα περνούν τέσσερα έως πέντε έτη στο λαρβικό στάδιο.

Ο συνολικός έλεγχος millipedes κατά τη διάρκεια των περιόδων μετανάστευσης στην επιφάνεια του εδάφους είναι δύσκολος.

Κάποιοι ψεκασμοί στους τοίχους των κτιρίων και της περιοχής γύρω από τα κτίρια δίνουν καλά αποτελέσματα. Συνήθως τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται είναι κάποια καρβαμιδικά (Baygon, Ficam, Sevin) διότι έχουν γρήγορο knockdown. Επίσης καλά αποτελέσματα δίνουν και κάποια κοκκώδη εντομοκτόνα εδάφους.

© 2008 ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ SOLUTIONS      XHTML CSS
mixanografiki Όροι χρήσης